zaterdag 23 mei 2009

2e Rustdag

Het voelt alsof ik hier pas een paar dagen ben en toch zit de eerste week van de hoogtestage er alweer op. Toen we hier aankwamen waren de bergen die ik vanuit mijn kamerraam zie vrijwel geheel bedekt met sneeuw, nu zijn het vooral rotsen die je ziet. Van de ski-piste, waar nog druk gebruik van werd gemaakt toen we aankwamen is niet veel meer te zien en dat is voor ons goed nieuws.

Behalve een mooie plek om op hoogte te trainen is de Sierra Nevada namelijk de plek waar de hoogste verharde weg van Europa te vinden is. Namelijk de weg naar de Pico Veleta op 3400 meter.De weg naar de veleta is smal en het asfalt is slecht. Uiteraard wil ik naar de top rijden en van het uitzicht genieten. Als het kan deze week nog.Echte berggeiten zijn zo op de top

Het was de eerste week behalve onverstandig gewoonweg onmogelijk om daar helemaal naar boven te rijden door het pak sneeuw dat nog op de weg lag. Nu begint het er echter op te lijken dat het tegen het einde van de week mogelijk gaat zijn om het toch nog eens te proberen. Vandaag is het in ieder geval geen goed plan. Het is vandaag namelijk wat minder weer en de top van de berg is gehuld in een grote donkere wolk. Maar goed dus dat het een rustdag is, die ik vandaag gevuld heb met een training van anderhalf uur, een uurtje rompoefeningen en een massage. Verder op het programma nog een bezoekje aan de Sauna en een goede film.

En dan zit de rustdag er al bijna weer op. De komende twee dagen staan 2 lange zware trainingen op het programma met wat intensieve blokken.

Groeten,

Robert