vrijdag 22 mei 2009

Moe!

Vandaag was de 3e zware trainingsdag op rij en eerlijk gezegd ben ik blij met de rustdag van morgen. Het parcours van de training van eergisteren en vandaag was vrijwel gelijk dus dat geeft weer mooi vergelijkingsmateriaal voor mijzelf en de trainer.

Een duidelijke conclusie die je nu al kunt trekken is dat mijn hartslag bij dezelfde wattages een stuk lager is geworden. Dat kan twee redenen hebben. De eerste is dat je op hoogte mindere wattages trapt dan op zeeniveau. Dat heeft te maken met aanpassing aan de hoogte en vooral de zuurstofarme lucht. Het zou dus zo kunnen zijn dat ik beter aangepast ben en daardoor betere wattages trap. Dit is zeker voor een deel waar, als je kijkt naar de eerste dagen maar waarschijnlijk niet de hoofdreden. De belangrijkste reden dat ik nu lager zit met mijn hartslag is de factor vermoeidheid. Ik ben niet zo moe dat mijn hartslag niet meer omhoog gaat, maar de hartslag is waarschijnlijk wel wat gedrukt door de zware trainingen van de afgelopen dagen. Dit is uiteraard een normaal verschijnsel en niet anders dan thuis na een paar dagen trainen en uiteindelijk de reden dat we morgen een rustdag hebben.Oscar Tijdens de afsluitende sprints van vandaag

Op de rustdag van morgen staat een hersteltraining op het programma van anderhalf uur. Ik zal deze training op de tijdritfiets afwerken. Verder vullen we de dag met een terrasje en wat oefeningen. Al te veel wandelen zal niet meer gebeuren en daar moet ik op dit moment ook nog niet aan denken!

Groeten!

Robert