donderdag 21 mei 2009

Geflikt door een junior.

Vandaag was het een bijzonder goede dag voor Rabo! Het afwerken van een super goede training voor de groep in de Sierra Nevada is dan natuurlijk niet het eerste waar je aan denkt, maar voor de mannen hier erg belangrijk.

Het succes van de dag is natuurlijk zojuist in Italie behaald waar Denis zijn 2e Giro rit weet te winnen en als extra beloning ook nog eens het roze om de schouders krijgt.
Na 6uur op de fiets gezeten te hebben door de fantastisch mooie omgeving waren we precies op tijd om de laatste 15 kilometer van Denis’ megasterke tijdrit in de Giro te bekijken.
Ik ben benieuwd wat de reactie in Rusland zal zijn, aangezien roze nou niet direct de meest populaire kleur bleek te zijn in het land van de vodka, de roebel en de Lada, getuige de hartelijke ontvangst van het Eurovisie songfestival afgelopen weken.
Eerlijk gezegd verwacht ik dat het Denis geen ene malle moer kan schelen en gelijk heeft hij want hij heeft die trui toch maar mooi te pakken!Wat betreft onze training vandaag, had onze trainer een rondje uitgedacht van 5uur. De mannen die zich erg goed voelden en de 6uur vol wilden maken konden er dan nog voor kiezen om de klim naar ons hotel op te rijden. Omdat het natuurlijk erg lastig is om in een onbekende omgeving de mooiste weggetjes te vinden had Garate een ‘local Hero’ bereid gevonden om met ons mee te rijden. Deze jongeman, die zelf bij de junioren koerst zou een stuk met ons meerijden en daarna in de auto stappen om ons de juiste weg te vertellen.

Hij wist een mooi rondje van precies 110 kilometer. Toen we echter eenmaal aan het rijden waren bleek dit niet helemaal te kloppen. Waarschijnlijk had hij nog nooit verder dan 100 kilometer hoeven trainen en kende hij deze omgeving helemaal niet want de ronde, die trouwens erg mooi was en ons door een schitterend leidde bleek 170 kilometer lang te zijn. Geflikt dus, maar ik denk niet dat er opzet in het spel was. Toen zijn grote idool, Oscar Freire hem op het, voor hem veel te lastige rondje aansprak bleek het mannetje ineens heel klein en bood hij maar snel zijn excuses aan.Het Rondje dat we vandaag hebben gereden

Groeten uit Spanje!

Robert